Karcolásokkal megúszta a szakadékba zuhant Tesla Model S sofőrje

2021. 11. 29.
  • Tesla
  • Model S
  • elektromos autó
  • törésteszt
  • biztonság
  • szakadékba zuhant Tesla
  • Puerto Rico

A töréstesztek szerint a Tesla járművei a világ legbiztonságosabb autói közé tartoznak. 

Futótűzként terjed az interneten annak a Tesla Model S P90D-nek a története, amelyik totálkárosra tört Puerto Ricóban, miután lezuhant egy szikláról, ám a hírek szerint a sofőr mindössze néhány karcolással megúszta a balesetet. 

A hivatalos töréstesztek eredményei alapján a Teslák a világ legbiztonságosabb autói közé tartoznak. Hogy ez nemcsak a teszteken, hanem a való életben is így van, azt a mostani eset is ékesen bizonyítja. Talán elképzelhetetlennek tűnik, hogy egy szakadékba zuhanó Teslából sértetlenül szálljanak ki az utasok, de pontosan ez történt idén júniusban is, amikor egy Model 3, négy utasával együtt egy szakadékba hajtott Kalifornia déli részén, Los Angeles közelében. A jelentések szerint az autó sofőrje nagy sebességnél elvesztette az uralmat a Tesla felett, a jármű lesodródott az útról, és 30 métert zuhant. Ez nagyjából egy kilencemeletes épület magasságának felel meg. 

A mostani esetről készült fotók némiképp csalóka képet festenek, ugyanis a Model S-t a mentőalakulatok vágták darabokra, hogy biztonságosan ki tudják segíteni a sofőrt a roncsból. Arról egyelőre nem állnak rendelkezésre információk, hogyan is történt az eset. A lényeg azonban, hogy a vezető szinte sértetlenül hagyta el a helyszínt. 

A biztonság mindig is kiemelt jelentőségű volt a Tesla számára, és a kaliforniai cég járművei nemcsak a hivatalos teszteken, de a való életben is a legbiztonságosabbak közé tartoznak. Ezt pedig mindenképpen érdemes szem előtt tartani, amikor az ember új autót vásárol.

Ha Te is szeretnél Teslát venni, akkor keresd kollégáinkat, Král Ádámot (adam.kral@mahzrt.hu) vagy Luczek Dávidot (david.luczek@mahzrt.hu), akik készséggel állnak rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.