Új nyelvekkel bővült a Tesla felhasználói felülete

2021. 07. 27.
  • Tesla
  • felhasználói felület
  • nyelv

Az indiai nyitásra felkészülve a hindi nyelv is elérhetővé vált. Emellett az orosz, a görög, a horvát és a finn Tesla-felhasználók élete is könnyebbé válhat.

Öt új választható nyelvi opcióval bővült a Tesla felhasználói felülete. A nemzetközi terjeszkedés jegyében az amerikai autógyártó az orosz, a görög, a horvát és a finn felhasználók életét könnyítheti meg. A lehetőségek közé az indiai piacra való belépés jegyében a hindi nyelv is bekerült. A szoftverfrissítés a Tesla flottájának összes modelljét érinti.

Elon Musk, a piacvezető elektromos autógyártó vezérigazgatója a napokban utalt arra, hogy a vállalat hamarosan Indiában megkezdheti a gyártási, majd az értékesítési folyamatokat. Ezt alátámasztandó a Tesla már tavaly év végén benyújtotta az eladásokhoz szükséges licenszkérelmet, melynek az ázsiai ország hatóságai idén januárban helyt adtak. A Teslarati.com információi szerint 2021 júniusában megkezdődött a Model 3 tesztelése Indiában, az értékesítés pedig akár az idei év végétől elindulhat.

Többen úgy vélték, hogy a Tesla a helyi gyártás helyett a más országban befejezett példányokat fogja behozni Indiába. Az importra vonatkozó súlyos adóterhek miatt azonban az elektromos járművek ára a duplájára is emelkedhetett volna, ami a legtöbb indiai vásárló számára megfizethetetlen lenne.

A hindi mellett az orosz nyelv elérhetővé tétele is érdekes lehetőségeket vet fel. Elon Musk idén májusban egy orosz diákoknak rendezett videókonferencián arról beszélt, nem tartja kizártnak, hogy a közeljövőben a Tesla akár Oroszországban is megkezdje a gyártási folyamatokat. A keleti nagyhatalomban jelenleg nagyjából 11 ezer elektromos autó közlekedik az utakon, a 2021 elejéről származó statisztikai adatok szerint ebből körülbelül 700 Tesla-modell van az orosz sofőrök tulajdonában.

Ha Te is szeretnél Teslát venni, akkor keresd kollégáinkat, Král Ádámot (adam.kral@mahzrt.hu) vagy Luczek Dávidot (david.luczek@mahzrt.hu), akik készséggel állnak rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.