Újra lehet majd Bitcoinért Teslát venni?

2021. 07. 22.
  • Tesla
  • Bitcoin
  • Elon Musk
  • kriptovaluta

Elon Musk ismét fontolóra venné a lehetőség bevezetését, amennyiben több megújuló energiát használnak majd a kriptovaluta bányászata során.

 

Elon Musk idén márciusban a Twitteren jelentette be, hogy az amerikai vásárlók akár Bitcoinban is kiegyenlíthetik új Teslájuk vételárát. Szűk két hónappal később már egy ezzel ellentétes bejegyzés került ki a közösségi média felületére. A piacvezető elektromos autógyártó vezérigazgatója egy szerdai konferencián arról beszélt, hogy ismét lehetővé tenné a kriptovalutával történő vásárlást, amennyiben a Bitcoin-bányászat során több megújuló energiát kezdenek felhasználni.

„Szeretnék egy kicsit több ígéretet kapni arra vonatkozóan, hogy a kriptovaluta bányászatához legalább 50%-ban megújuló energiát használnak, ez a szám pedig a jövőben egyre növekedni fog. Amennyiben így lesz, a Tesla ismét elfogadja majd a Bitcoint a vásárlóktól” – fogalmazott Elon Musk a B Word elnevezésű online eseményen.

Amikor márciusban megszületett a Bitcoin elfogadásáról szóló bejegyzés, a közvélemény némileg megosztotta vált Elon Musk környezetvédelmi megítélését, valamint a kriptovaluta ezzel ellentmondó jelenségének támogatását illetően.

Bitcoin

 

A környezetvédők és a Tesla néhány befektetője kritikus hangon nyilatkozott a Bitcoin-bányászattal kapcsolatban. A kriptovaluta előteremtésében tevékenykedők már megkezdték a folyamatok zöldebbé tételét, ezzel csökkentve a munkálatok élővilágra gyakorolt hatását.

„A Tesla egyik fontos küldetésének tekinti a megújuló energia elterjedésének felgyorsítását. Nem nevezhetjük magunkat hitelesnek, ha nem figyelünk oda a műveletink környezeti hatásaira” – tette hozzá az amerikai autógyártó első embere, aki saját bevállasa szerint maga is vásárolt különböző kriptovalutákat.

A Bitcoin árfolyama 8 százalékkal emelkedett, a Tesla részvényeinek értéke viszont 0,8%-kal csökkent a múlt héten a tőzsdei világpiacon.